Wormzicht

Controle Wurmtal Eurode Route

Nadat ik een reactie had gekregen van wandelaars uit Geel (België) over de beschrijving van de Wurmtal Route, nr 5 van de Eurodewandelingen moest ik deze route wel snel gaan controleren.

Er werd melding gemaakt dat de paddenstoelen picknickplaatsen er niet meer waren en de brug over spoor reeds lang niet meer bestond. Dat zijn serieuze zaken en ik was ook behoorlijk geschrokken. Snel een afspraak gemaakt met een wandelaar die deze route niet kende en hem gevraagd om de beschrijving te volgen met mij in zijn voetspoor.

Het weer was goed, droog en lekkere temperatuur om te wandelen. In dit gebied kom je altijd weinig mensen tegen en het was een doordeweekse werkdag. De beschrijving kon hij prima volgen maar de eerste parasol, in de beschrijving, is inderdaad verdwenen. De anderen staan er nog allemaal.

Wat wel onjuist in de beschrijving vermeld is bij splitsing bij “brug over spoor bij Deutsche Schäferhunde”. Dit is inderdaad geen brug maar een tunneltje onder spoor.

Ongeveer 500 meter verderop kan men inderdaad restanten van een soort ‘brug’ waarnemen.

Erg vervelend en erg jammer dat zij deze beschrijving van de wandeling erg onder de maat vonden. Uiteraard hopen we dat ze toch nog eens dit schitterende gebied komen bezoeken en misschien wel samen met mij deze wandeling over doen. Ze zullen zien dat het een prachtige wandeling door een heel erg mooi gebied is.

De ‘kaart- of route- lezer’ heeft genoten en onderweg hebben we de sporen van de bever in ruime mate aangetroffen. Ook Burg Willemstein is de moeite waard om even te bezichtigen. Het open lucht theater is bijzonder gelegen en het restaurant heeft een groot terras. Bekijk wel goed de openingstijden!

Het Gasthaus/restaurant Alte Mühle is inmiddels gesloten en gaat wellicht niet meer open. Maar de vele (roof)vogels, dieren, struiken, bomen en vooral bloemen groeien er weelderig. Hier is de natuur zoals we eigenlijk willen dat het overal zo is, ongerept en inderdaad héél natuurlijk.

Vanaf het wandelpad zag ik dit aan de boom hangen. Ik dacht dat het een zwam was en heb het met de telelens dichterbij getrokken en wat schetst mijn verbazing….. een bijenkolonie met honingraat. Dit was voor mij de eerste keer dat ik dit zag. Ben er nog van onder de indruk en veel meer dan de sporen van de bever.

Een gedachte over “Controle Wurmtal Eurode Route”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.