sluis

Door Duitsland naar Oostenrijk


Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5314

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5314

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5314

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5314

Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/angelo/domains/angelmay.nl/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5314

Na eerst nog even een familiebezoekje vertrokken wij naar Duitsland met bestemming Passau met een geplande tussenstop in Koblenz. Bij het bezoek kregen we nog wat waardevolle tips om bijzonder mooie plaatsen aan te doen in Duitsland. Deze tips werden genoteerd en kunnen altijd van pas komen als je op vakantie gaat zoals wij. Enkel op de hoofdbestemming googlen en de rest zie je wel waar je beland. Nou dat is ook dit keer weer van toepassing. We zien op de snelweg de plaatsnamen eindigend op: Ahr en omdat we al een poos in wel heel erg traag rijdend verkeer op de snelweg schuiven, besluiten wij om hier ergens de 1e overnachting te doen. Het is druk en de eerste beste camping is bezet. We belanden dan op een mooi gelegen maar minder van kwaliteit camping. Schitterende plek aan een rivier vol met forellen die zich niet laten verjagen door onze buurman die besloten heeft om de gehele camping mee te laten gerenieten van zijn voorkeursmuziek op volle sterkte zoals dat in deze wijndorpen bij de lokale drankgelegenheden ook is. Nou ja het is maar voor 1 dag.

Onze reis gaat de volgende dag verder met een tussenstop in Limbourg ad Lahn. Deze pittoreske plaats kennen wij vanuit onze sportieve wildwaterkayak periode. Hier kwamen we op vlakwater weekend genieten van het natuurschoon bekeken vanaf het water. Nu opdaags na Hemelvaart met aanzienlijk meer mensen en grote groepen toeristen met geleiden. Zo kennen wij dit stadje niet. Op onze verdere doorreis zit het wederom niet mee immers vlak na een afrit horen we via een verkeersmelding dat een vrachtwagen zijn lading, flessen drank, verloren heeft bij wegwerkzaamheden waardoor beide richtingen volledig geblokkeerd zijn.  Van een oponthoud van 1,5 uur langzaam reidend verkeer zijn we deelgenoot op een snikhete dag. Dan wordt de eindbestemming: Bamberg. Een van de last minute tips. Oeps deze camping is eveneens vol. Een onvriendelijke dame reageert naar een zoekende altijd volhardende lieve vrouw dat we kunnen komen en dat er misschien wel een plek aangewezen wordt. We krijgen weer een mooie plek aan de rivier: de Regnitz, weliswaar in de volle zon. Deze stad is zeker mooi en dat blijkt ook uit de vele bezoekers. Er is haast geen terrasstoel te krijgen! Na een dag gezworven te hebben tussen de toeristen zijn we toe aan een rustige dag langzaam trekkend naar Passau.

Op deze bloedhete zondag besluiten we de snelweg te mijden in verband met veel verkeer en we hebben geen zin in files en immers alle tijd vd wereld. Al snel rijden we landschappelijk gezien een mooie route. We genieten met volle teugen en schieten ook nog eens op want hier mag je ‘razen’ tot 100 km/uur. We stoppen echter hoog op een heuveltop bij een picknick- bankje en bekijken hoe de golfers daar hun sport beoefenen. Pffff niets voor mij en slecht voor je rug en arm/schouder gewrichten concluderen wij bij een heerlijk koel drankje. We rijden zo nog even door en hopen op een echte Gastsätte waar we kunnen lunchen en hebben zin op een ‘Fleisch- oder wurstplatte’. Waarempel vlak bij een meren natuurgebied ligt een typisch Duits restaurant/hotel met een heerlijk en mooi aangelegd terras. We zoeken de schaduw op  en bezondigen ons aan een lokale forel mit ‘frische salat’. Het wordt nu wel wat later dan we gedacht hadden maar nog altijd mooi op tijd kunnen we op de camping aankomen. Dan valt mijn oog op de benzineprijzen van een pompstation en maak ik een noodstop want dit is een mazzeltje en laten we niet schieten. Dat is nog een voordeeltje van het mijden van de snelweg! We boffen en hebben het echte vakantiegevoel al lang te pakken. Nog maar een tussenstop langs de weg om de dorst te lessen, dit weer sloopt je! Tussen de bloeiende wegbermen in wordt de camper aan de kant gezet. Dit keer toch niet voor lang want de hooikoorts begint zich nu duidelijk te melden. Wat een geniest en geproest en het genieten is dan al snel veranderd in overlast. De camping in Passau is al in zicht dus we zoeken deze daar op en via de wifi communiceren we even met onze achterban.

Powered by Wikiloc

 

Een gedachte over “Door Duitsland naar Oostenrijk”

  1. Mooi dat ik zo een beetje met jullie mee kan/mag reizen.
    Jullie genieten volop, ondanks de enkele, mindere situaties.
    Nog veel vakantie plezier. In Limbourg aan de Lahn ben ik ook al een aantal keren geweest. (Weinahr weekend)
    Liefs Wilmy. xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.